Четвъртото издание на турнира по кикбокс за Купа „Св. Георги“ за пореден път показа красотата на индивидуалния спорт, зад който стои мощната отборна подкрепа на клуб „Минотавър“. Състезанието бе организирано от клуба, Община Бяла и с подкрепата на Българска Конфедерация по кикбокс и муай тай (БККМТ).

Това бяха три дена изпълнени с уникална атмосфера на неспирни битки, много динамика, бойна техника, спортна дисциплина и най-вече хъс за победа. В него се включиха около 180 състезатели от близо 30 клуба в страната.
На първо място отборно се класира „Десант“ от гр. Добрич, а на 2-ро – отборът на „Шуменска крепост“ – гр. Шумен. Третото място беше завоювано от СК „Минотавър“ с 4 златни, 3 сребърни и 4 бронзови медала. Призът за най-перспективен състезател беше връчен на младия „минотавър“ от Бяла – Калоян Иванов, който е и златен медалист в категорията си.

Купата за феърплей, учредена на името на Драгомир Борисов (Доби), спечелиха треньорът Димитър Пенчев и неговият състезател Иван Дорин от СК „Скорпион“ Плевен.

Loading

Сподели: